Forums
First  << 1 >>  Last
Forum Main>>Bugs & Issues>> message lag
Virulence

ID: 666118
Level: 65
Posts: 727
Score: 178
drnk Virulence [666118]Reply | Quote | Report

Thread created on Thu Jan 17, 2013 19:14:03
Last replied to on Sun Feb 03, 2013 17:50:49
Noticed something interesting with regard to the Mailbox/message system and lag.
If someone sends me a message with html tags in the subject field, when I attempt to view the message by clicking it, there is an 3-5 sec delay before the message is displayed.
This happened once before, about 2-3 weeks ago, the message came from a different person and I can't remember what tags were used but I dismissed it as a one-off.

Since this happened again today, I thought I should post.
This message is still in my mail box and the tags in the subject line are: [color=green][/color]
Note, there is no other text in the subject line, just the tags.

I tested this a few times now and the results are consistent. If I click any message with regular/non-tag subject text the message is display instantly. Every time I click the one with tags, there is a delay before the message is displayed.

*edited to add info.

Last Edited: Thu Jan 17, 2013 19:16:03
TheDrunkTank-1.jpg

KEEP CALM and CHIVE ON!
Super secret reinforced spam barrier 2.0
RatedR

ID: 72498
Level: 75
Posts: 19240
Score: 12075
RatedR [72498]Reply | Quote | Report

Posted on Fri Jan 18, 2013 10:38:41
For Ched.



Super secret reinforced spam barrier 2.0
Link

ID: 1413750
Level: 50
Posts: 5024
Score: 4469
MnCLink [1413750]Reply | Quote | Report

Posted on Sat Jan 19, 2013 03:35:02
I don't have this issue.

i48.tinypic.com/24wwyee.png
i45.tinypic.com/66emoi.png
[url]http://i45.tinypic.com/vcyt7q.png[/url]

On Firefox 19.0 (beta) and full Torn.

I do remember previously there was lag in the mailbox and only on certain messages (seemingly random?) but Davzz marked that as fixed here, however the lag/delay there on those messages was ~ 15-20 seconds.


tinyurl.com/torn-crime-enhancers

Done: GTA1, Working on: Mayor Kidnap
Super secret reinforced spam barrier 2.0
Chedburn

ID: 1
Level: 35
Posts: 7240
Score: 12650
Chedburn [1]Reply | Quote | Report

Posted on Fri Jan 25, 2013 00:02:55
Does anyone else have this problem? With the same message lagging for instance?

Ched.jpg
Super secret reinforced spam barrier 2.0
Virulence

ID: 666118
Level: 65
Posts: 727
Score: 178
drnkVirulence [666118]Reply | Quote | Report

Posted on Fri Jan 25, 2013 00:42:08
Hmm, this is odd. Link's first screenshot '24wwyee.png' is what I'm seeing and the issue is still occurring for me.

So here's some more data:
Using Firefox v18, I clicked on the message several times and each time the message took no less than 12 secs to open (I never bothered to time it before so my original time quote was a guesstimate). I then ran the same test scenario, same system, but using MSIE v9 and two of the 3 tests took no less than 12 secs however one occasion it took ~20 secs.
I then tried recreating the issue; first I tried forwarding the 'affected' msg to myself but it worked fine (with or without the "FWD:" included in the subj line), then I tried recreating the msg by copying the subj line text from the affected msg into a new msg - in all cases the new msgs open fine; no lag. Thinking about this a little further I guessing this is a "company msg" meaning it was created using a different script than what's used to create regular user msgs so I'm thinking it may has something to do with the company msg generating script. That's about all I've got.
In case you need it, the message XID=170773062

And the following are my systems specs, hope this helps and let me know if you need anything else.


Operating System: Windows NT 32-bit
Version: 6.1 Service Pack 1
System architecture: Intel CPU Family:6, Model:15, Stepping:7 with MMX, SSE Integer, SSE FP
Physical processor count: 4
Processor speed: 2666 MHz
Built-in memory: 3069 MB
Free memory: 1152 MB
Internets: Verizon FIOS NE USA
Web browsers: FFox 18.0.1, MSIE 9.0.8112.16421(update 9.0.12)




TheDrunkTank-1.jpg

KEEP CALM and CHIVE ON!
Super secret reinforced spam barrier 2.0
Chedburn

ID: 1
Level: 35
Posts: 7240
Score: 12650
Chedburn [1]Reply | Quote | Report

Posted on Fri Feb 01, 2013 18:39:30
Cool, I saw this message on your user and noticed the lag. I've passed this on to a server dev to have the query optimised.

Ched.jpg
Super secret reinforced spam barrier 2.0
Virulence

ID: 666118
Level: 65
Posts: 727
Score: 178
drnkVirulence [666118]Reply | Quote | Report

Posted on Sat Feb 02, 2013 00:04:42
Yep, glad to help relieve the lag anyway I can. I actually did a lot of SQL development, admin work, and testing on a consumer web app for a fairly major higher ed publisher a few years ago so I feel your folks pain.
btw, I did just receive an event stating "Your bug posted in Bugs & Issues requires more details or information, please respond by clicking here." but it looks like you have things handled. Let me know if that is not the case and what you nee, again I'm happy to help.

TheDrunkTank-1.jpg

KEEP CALM and CHIVE ON!
Super secret reinforced spam barrier 2.0
Chedburn

ID: 1
Level: 35
Posts: 7240
Score: 12650
Chedburn [1]Reply | Quote | Report

Posted on Sun Feb 03, 2013 15:51:10
Thanks, the sql query for grabbing the previous messages was automatically using the wrong index. I set it to use the correct one which has sped it up tenfold. Should be instant now.

Ched.jpg
Super secret reinforced spam barrier 2.0
Virulence

ID: 666118
Level: 65
Posts: 727
Score: 178
drnkVirulence [666118]Reply | Quote | Report

Posted on Sun Feb 03, 2013 17:50:49
confirmed, opening the original message that used to lag, now opens instantly. cheers for the fix!

TheDrunkTank-1.jpg

KEEP CALM and CHIVE ON!
Forum Main>>Bugs & Issues>> message lag
First  << 1 >>  Last